VRG 2024

Het Verdict

Wanneer? 6 mei, 7 mei, 8 mei en 9 mei – 20:30
Waar? de Koelisse (Steengroevenlaan 3, 3001 Leuven)

Van maandag 6 tot donderdag 9 mei zal het proces over de moord op Joris De Witt plaatsvinden. Meneer De Witte werd op 4 februari 2020 dood aangetroffen door zijn huisarts, Marie Pauwels. De dokter in kwestie maakte een overlijdensakte op waarop ze schreef dat de doodsoorzaak een natuurlijke dood was. Desondanks onthulde het rapport van de latere autopsie dat het slachtoffer is gestorven aan een overdosis fentanyl dat bij hem was ingespoten. Verscheidene kneuzingen die vermoedelijk te wijten waren aan een gevecht dat enkele ogenblikken voor het overlijden plaatsvond werden ook op het lichaam aangetroffen. Een spuit bevattende het DNA van mevrouw Pauwels werd ook gevonden in een vuilbak op de plaats delict. Wegens een gebrek aan een alibi, belemmering tijdens het gerechtelijk onderzoek en een toegegeven buitenechtelijke relatie met de echtgenote van het slachtoffer, Olivia Van Eeckel, wordt mevrouw Pauwels beschuldigd van moord met voorbedachte rade.

U bent gekozen om deze zaak te beoordelen in naam van de maatschappij als jury. Dit is een belangrijke maatschappelijke plicht waar u de uitkomst van deze rechtszaak mee zal moeten beslissen. U zal objectief de feiten van de zaak en de getuigen in de rechtbank moeten beoordelen om tot een evenwichtige conclusie te komen van schuld of onschuld van de beschuldigde. U wordt in de rechtbank verwacht op 6, 7, 8 of 9 mei van 20:30 bij De Koelisse in Leuven (Steengroevenlaan 3, 3001 Leuven)

Tekst

Lukas Beirinckx

Regie

Lukas Beirinckx, Justine Timmerman

Cast

Lukas Beirinckx, Mary Dellot, Margot Frère, Mika Houtmeyers, Margo Jans, Liene Jennes, Seppe Nelis, Sarah Schroyens, Chloé Soumoy, Justine Timmerman, Julie Toelen en Simon Venmans

Technische ondersteuning

Elena Dewaelheyns

Productie

Lukas Beirinckx, Justine Timmerman

Scroll naar boven