Editie 2011 – 2012

Voorstellingen

Historia 2012

Zomergasten

Data: 14 tot 16 maart om 20u30 in de Koelisse

Korte beschrijving:

Het is hartje zomer. Een groep Russische nieuwe rijken trekt zich terug op het platteland om er hun vakantie gezamenlijk door te brengen. Ze schaken, drinken thee, organiseren picknicks en bezatten zich om de tijd te doden. Terwijl de zomergasten keuvelen over het leven, nodeloos hun idealen verdedigen en de draak steken met elkaar, beseffen ze niet dat ze elke voeling met de maatschappij hebben verloren. De barsten in hun relaties worden steeds groter, maar de zomergasten houden krampachtig de schijn op. Tot de waanzin een einde maakt aan de zomer.

Wij zijn niet de intelligentsia. Wij zijn zomergasten. Wij horen nergens bij. Wij doen niets, wij praten en verder niets. In onze gesprekken wemelt het van de leugens. We praten over de tragiek van het leven zonder ze te kennen.

Alfa 2012

De graaf van Monte Cristo

Data: 20 tot 23 maart om 20u in de Koelisse

Korte beschrijving:

Alexandre Dumas’ Graaf van Monte Cristo in een bewerking van Yorgo Fontaine

Veertien tergend trage jaren in een vochtige, donkere cel kunnen een man breken. Veertien jaar lang is zijn vurige liefde voor een Catalaanse schone het enige wat Edmond Dantes ervan weerhoudt volledig krankzinnig te worden. Als zijn geluk hem echter blijkt te zijn ontzegd door vermeende vrienden, onpopt de eens zo zachtaardige Edmond zich tot de Engel des Wraaks zelve.

De intrede van de mysterieuze Comte de Monte Cristo in Parijs zorgt voor groot spectakel bij de beau-monde van de Franse hoofdstad, maar gooit de levens van Baron Danglars, Graaf de Morcerf en procureur van justitie de Villefort grondig overhoop.

Het enige wat ik nog ruik, is de zoete geur van wraak.

Cast

Tom Coenegrachts, Sarah De Ceuster, Amelia Folkema, Yorgo Fontaine, Margo Graindourze, Sabine-hélène Lenaerts, Toon Sykora en Niels Wilberts

Wina 2012

Betreden op eigen risico

Data: 27 tot 29 maart om 20u in de Koelisse

Korte beschrijving:

Stel je voor…
Je zit op café.
Een oude man telt kattenpoten.
Een Aziaat komt uit Afrika, zo beweert een logicus.
Een houten trap stort in.
Een man valt uit zijn bed.
Water wordt pastis.
Een brandweerkazerne loopt leeg.
Een vriend wordt in de steek gelaten.
Een kat gaat dood.
Je zou voor minder rinoceros worden.

VRG 2012

Boeing boeing

Data: 27 en 28 maart in de Zwartzusterkapel

Korte beschrijving:

Bernard: Als je wilt trouwen, trouw dan zoals ik.

Robert: En dat is?

Bernard: Meerdere malen! Wees poligaam. Dat is de hemel op aarde; het is de natuur van iedere menselijk mannetjesdier tot werkelijkheid gemaakt. Hét ideaal.

Robert: Ja, die stelling van jou zal je me niet horen betwisten, maar geef toe, het is toch geriskeerd. Je weet zelf niet waar het heen loopt als je verschillende vrouwen hebt…

Bernard: Maar wie heeft het nou over verschillende vrouwen? Verschillende verloofden, ja! Het komt trouwens op hetzelfde neer, alleen heb je al de voordelen van het huwelijk zonder de nadelen ervan, maal drie.

Robert: Maal drie?

Bernard: Ik heb drie verloofden…

Cast

Katrien Ryckx, Bram Maeschaelck, Valentin Vandendaele, Thomas Vandelanotte, Joke Vancoppernolle en Helen Goedgebeur

Babylon 2012

Acht vrouwen

Data: 16 tot 19 april in de Koelisse

Korte beschrijving:

Te koop: Landhuis. 2 verdiepingen. 6 slaapkamers waarvan 1 gelijkvloers.

Regio: Het lijkt Siberië wel.

Varia: Afgelegen, geen hond in de buurt. Huis met karakter: krakende vloeren, glazen deuren, dunne muren en vergeten complotten. Ruim salon met ingebouwde kast, incl. rustieke grootmoeder. Mooie bar, incl. sloten porto. Grote, ommuurde tuin met jachtpaviljoen, ideale opbergplaats voor bedienden en ander gespuis. Prachtig huis voor een gezin met kinderen, wel opletten voor rondslingerende trauma’s en vreemdsoortige obsessies. 1 slaapkamer met lichte verkleuring op het parket, maar dat is enkel door die moord.

Katechetika 2012

De stoel van Stanislavski

Data: 16 tot 19 april om 20u30 in de Zwartzusterkapel

Korte beschrijving:

Je hoeft helemaal niet op te staan. Helemaal niet. Blijf jij maar lekker zitten, mmm, lekker gezellig op die stoel. Blijf jij gewoon rustig zitten! Daar zit je goed. Lekker. Rustig op die stoel. Maak het je maar makkelijk. Niet moeilijk. Zoals jij zit, zo zit niemand. Jij blijft gewoon op die stoel zitten, geen probleem! Niemand vraagt je om op te staan.

Blijf jij toch gewoon zitten! Jij zit op die stoel, punt, dat wordt gewoon geaccepteerd, niemand die daar moeite mee heeft. Het enige wat jij moet doen is: Blijven zitten. Dat is toch niet teveel gevraagd? Als ik jou vraag om te blijven zitten, is dat toch niet onredelijk? Er zijn mensen die een godganse dag moeten zitten, jarenlang. Verstokte zittenblijvers! Jaja, zo zit dat. Daar zit je mee. Blijf gerust nog even zitten.

Foto’s

Politika 2012

Largo Desolato

Data: 23 tot 27 april om 20u in de Koelisse

Korte beschrijving:

“Dikwijls zeg ik tegen mezelf: wat was het mooi toen niemand belangstelling voor me had – niemand iets van me verwachtte en niemand me aanspoorde.”

Leopold voelt de grond onder zijn voeten wegzinken. Als schrijver heeft hij zich schuldig gemaakt aan artikel 511: “intellectuele losbandigheid”. Nu rest hem niets dan zenuwslopend wachten op de wraak van de staat. Wachten tot zij hem wegvoeren naar daar.

Zo ziet iedereen Leopold als opstandige intellectueel, verzetsheld tegen een genadeloos regime. Maar Leopold wilt bovenal mens zijn: een vriend, een minnaar. Rustige vastheid als naamloze schroef in een gigantische machine.

De Tsjechische toneelschrijver, dissident en president Vaclav Havel verhaalt in LARGO DESOLATO zijn eigen onmenselijke leven in een sovjetdictatuur. LARGO DESOLATO is de tragiek en de eenzaamheid van het verzet. Of hoe druk – goed of slecht bedoeld – zelfs de grootste geesten kan breken.

NFK 2012

Als een hond…

Data: 30 april tot 2 mei in de Koelisse

Korte beschrijving:

De vrouw van de bode van de griffier praat te veel,
de vrouw van de griffier gaat vreemd.
Leni deelt de sleutels uit,
de advocaat spreekt prietpraat.
Bloch eet van vijf walletjes
en de rechter is altijd een beetje kwaad.

Iedereen is een stok
en K. blijft maar lopen, vol overtuiging
maar langzaamaan hijgend,
als een hond.

Medica 2012

Na de regen

Data: 1 tot 3 mei in de Zwartzusterkapel

Korte beschrijving:

Een stuk over 8 rokende kantoorbedienden kan niet anders dan vuur geven!

Een minimaatschappij met onoverkomelijke pikorde heeft zich in het kantoorgebouw genesteld. Ze bevat geen dorpsgek of pastoor, maar bureauchefs met losse handjes, ambitieuze bedrijfsleidsters en een zootje ongeregeld dat de naam ‘secretaresses’ draagt. Ze trekken zich terug op het dak van hun kantoorgebouw voor hun uiterst noodzakelijke rookpauzes. Hier komen al hun kleinmenselijke kantjes van tijd tot tijd naar boven.

Na de regen… ZONNESCHIJN!

Psycho-Peda 2012

Meisjes en jongens

Data: 7 tot 10 mei om 20u30 in de Koelisse

Korte beschrijving:

Een zwoele dag in juli.

Het domein Schoonhout ligt er perfect bij en zijn bewoners, de leden van de textielfamilie De Clercq, leven er afgemeten gelukkig.

De familie verkeert echter in staat van ontbinding.

Twee meisjes met jurkjes.

Ze komen onverwacht afkoeling zoeken aan de rand van het zwembad en in de schaduw van de jongens.

Meiskes en jongens.

Een cocktail van verleiding, geheimen, ontwrichte relaties en een Griekse meid.

Jury

Bert Cornillie

Professor linguïstiek aan de KU Leuven.

Marijke Van Geel

Redacteur bij Veto.

Els Theunis

Lid van Braakland (nu Nieuwstedelijk).

Prijzen

BESTE TEASER

  • Wina

BESTE KOSTUUMS

  • NFK

BESTE OMKADERING

  • Katechetika

BESTE VORMGEVING

  • Psycho-Peda

BESTE VROUWELIJKE BIJROL

  • VRG // Helen Goedgebeur

BESTE MANNELIJKE BIJROL

  • Historia // Leander Van Reeth

BESTE ACTEUR

  • Politika // Ben Tanghe

BESTE ACTRICE

  • Historia // Laura Aurelia Slootmaeckers

BESTE REGIE

  • Politika

BESTE STUK

  • Historia
Scroll naar boven