Medica 2018

12 angry (wo)men

van XX

Moord in de eerste graad. Moord met voorbedachten rade is de zwaarste misdaad die voor een rechter kan verschijnen. Als u moet beslissen over schuld en onschuld, waar kijkt u dan naar? Feiten. De feiten die u worden voorgelegd. Fictie ontkrachten en waarheid laten overwinnen. U beslist over zijn lot. Wordt deze jonge man als moordenaar bestempeld en naar de stoel gestuurd of is hij even onschuldig als u en ik? Wat er ook gebeurt, uw stem is de waarheid.

De leden van de jury trekken zich terug in het stuk Twelve Angry (Wo)men, een eigen versie van Twelve angry men (1955), geschreven door Reginald Rose, en hakken de knoop door over de schuldvraag. Heeft die jonge man zijn vader vermoord? Ja. Het lijkt zo glashelder. Een moord. Een leven. Twaalf stemmen. Schuldig. Of niet?

 


Cast:
Noor De Wilde, Manon Goossens, Lotte Goossens, Kevin Statz, Robin Van de Poele, Nele Therssen, Mirte Konings, Rhani Vannijlen, Zoe Philippe, Luna Vandenbulcke, Kobe Haenen, Leen Capiau, Jana Deberdt

Crew:
Maxime Westhof-Jacobs, Simon Fiesack (regie), Marguerite De Peuter, Robin Van de Poele (productie) & Lieven Vandenbemden (muziek)


Data: maandag 30 april,  dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 mei, telkens om 20u.
Locatie: de Koelisse