NFK 2017

L’enfer c’est les autres

naar de éénakter ‘Huis Clos’ van Jean-Paul Sartre

De regisseur: L’enfer c’est les autres is een absurde en vrije vertaling van Huis Clos van Jean-Paul Sartre. In het stuk worden alle grenzen van identiteit en werkelijkheid afgetast en ondermijnd, zonder de klassieke plotstructuur volledig te verlaten. Sartre dacht dat hij een grappig stuk schreef, maar de kritiek aan het adres van Sartre in deze belachelijke verwerking is radicaal, fundamenteel, karikaturaal en volledig van de pot gerukt. U gaat geen moment genieten van wat in L’enfer c’est les autres allemaal wordt geluld. Voortdurend op uw klok kijkend, hopend dat het hier bijna afgelopen is en die introductietekst trekt hier ook al op niks. Gelukkig niks. Niet alleen Sartre en het existentialisme, maar vooral van wat doorgaans als rationaliteit en schoonheid wordt beschouwd in onze zogenaamd Verlichte samenleving, blijft geen spaander heel. On-origineler kan niet heden ten dage. Of wordt er gewoon een nieuw paradigma geïntroduceerd? Volgens mij niet: 1,5/10.

HUMO: Wat een onnozele mensen die zich met dit soort wazige, inhoudsloze nest betrekken. Van mij krijgt alles en iedereen wat hier iets mee te maken heeft een vette nul.

Het Belang van een of andere contrei: Recensies schrijven is zo een tijdrovende bezigheid. Ik wou dat ik schilder geworden was. Serieus?

Recensie van de recensie: Haha! Nee.

U ziet het; talloze professionele recensenten zijn laaiend enthousiast.*
So com chewk dis ouwt: “L’ENFER C’EST L’EST AUTRES”
(zodat u eindelijk weet wat deze quote écht betekent!)

*over bepaalde boeken en films die ooit zijn uitgekomen


Cast:
Felix Kumps, Luna De Souter, Rik Ouwerkerk, Sofie Gerits, Joris Vanschoren, Annalise Delbouille, Sigi Willems & Pieter-Jan Bode

Crew:
Louise Verbeeck & Boris Willems (regie), Boris Willems (bewerking tekst), Sofie Gerits, Flavie Lindemans, Nele De Maeyer & Megan Sturhoofd (techniek) & Ian Wiglema (geluid)


Data: maandag 1, dinsdag 2 & woensdag 3 mei 2017, telkens om 20u.
Locatie: de Koelisse

Facebook